Peelings facials

Peelings facials

Peelings facials

Els peelings facials químics són una forma accelerada d’exfoliació (eliminació de cèl·lules), induïda per un agent químic càustic.

La hiperqueratinizació (acumulació de cèl·lules mortes en la superfície de la pell) ralentitzen la renovació cel·lular i provoquen que el to de la pell sigui apagat, rugós amb aspecte envellit. Es per això que s’apliquen aquests actius químics que eliminen de forma controlada, una capa determinada de la pell i estimulen la renovació cel·lular. Els agents més suaus augmenten la velocitat de renovació de les capes més superficials de la pell (còrnia), mentre els més agressius actuen a nivells més profunds (epidermis o dermis).

Els peelings facials poden ser molt superficials, superficials, mitjos i profunds. Els peelings superficials i mitjos, repetits en el temps, són els més utilitzats per ser els menys agressius i permetre continuar amb les activitats habituals.

Els peelings químics modifiquen la pell mitjançant tres mecanismes:

  • Estimulació de l’epidermis renovant la capa més superficial
  • Destrucció de zones de la pell amb problemes específics com taques, cicatrius d’acne o estries violàcies i la seva substitució per pell normal
  • Inducció d’una reacció enzimàtica i una reacció inflamatòria als teixits més profunds. Aquesta activació indueix a l’epidermis a la producció de nou col·lagen i substància fonamental. Així aconseguirem una pell més lluent i uniforme, amb disminució del nombre de taques i una millor qualitat i consis- tència de la pell, a més d’atenuar les arruguetes fines

Dissolució de la hiperqueratinització

Descamació Renovació cel·lular Estimulació de les capes epidèrmiques

Tipus de peelings facials

Segons el problema que haguem de tractar, utilitzarem diferents substàncies químiques com els alfahidroxiàcids (AHA) com l’àcid salicílic, l’acid glicolic, LHA, l’àcid retinòic, l’àcid tricloracètic (TCA), agents despig- mentants, utilitzats sols o combinats (A- Mean, Yellow–peel).

La profunditat del peeling dependrà de: tipus de càustic, concentració, nombre de capes que apliquem, temps d’aplicació, preparació de la pell, tipus de pell i lloc on l’apliquem.

Cal doncs, conèixer el pacient, saber quin tipus de pell té, què es el que li preocupa o vol millorar i conèixer molt bé la tècnica i el càustic que utilitzem.

L’aparició de nous càustics i despigmentants, ha permès nous protocols amb peelings més suaus i ben tolerats per tractar el fotoenvelliment cutani i especialment controlar l’evolució de l’acne.

Abans de començar el procediment el pacient s’ha d’aplicar un tractament al seu domicili, uns 15 dies abans que preparen la pell augmentant la intensitat de l’acció del peeling i afavorir un resultat òptim. El nombre de sessions varia entre les 3 i 6 sessions en funció del producte utilitzat i el protocol que s’adapti a cada tipus de pell, intercal·lades cada 3 dies.

Després de la realització del peeling, s’aplica una mascareta amb col·lagen i vitamina C que regenera la pell a consulta i es pauta un tractament amb cremes per seguir a casa. Sobretot és important protegir-se del sol amb una fotoprotecció UV diària durant el tractament i un temps després ja que la pell queda sensibilitzada i poden aparèixer taques. El resultat d’aquest tractament és visible:

  • La pell es més suau al tacte
  • El relleu cutani s’allisa i el gra de la pell s’afina
  • El to de la pell és més homogeni
  • Les imperfeccions disminueixen i ens permet una millor hidratació de les capes més profundes de la pell

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.